Ryssfolket är en klubb för dig som är intresserad av katter i allmänhet och Russian Blue i synnerhet. Vi har medlemmar över hela landet och bland dem finns även uppfödare och ägare av andra raser.

Alla är varmt välkomna!Ryssfolket är en SVERAK-ansluten klubb som funnits sedan 1993. Som medlem hos oss kan du ställa ut din katt på SVERAK- och FIFe-arrangerade utställningar och registrera kattungar. Du får även hjälp att hitta lämpliga avelshanar, sälja och köpa kattungar, samt råd och tips om stort som smått.Nyhet från Sverak:

Från och med 20-05-11 behövs inte underskrift i original på registreringsanmälan för kattkull. Scannade/fotograferade handlingar mailade till klubbens avelssekreterare, som sedan avelssekreterare vidarebefordrar elektroniskt till SVERAK, fungerar precis lika bra. Självklart kan man fortfarande skicka snigelpost om man vill, men det är inte längre ett krav.


Information om ögonlysningsprotokollen

Under fliken Katarakt finns ny information om ögonlysningsprotokollen.


Ryssfolket får ny kassör

Vid Ryssfolkets årsmöte 20-03-07 valdes Kristina Pernold att ta över posten som kassör i Ryssfolkets styrelse. Hon ersätter Kaija Merta som under många år haft denna post och nu istället blir ledamot i styrelsen. Vi önskar Kristina varmt välkommen och tackar samtidigt Kaija för det fina arbete hon har gjort för klubben under sin tid som kassör.
Det tar några veckor innan alla handlingar och bankkontakter är klara och tills dess är Kaija fortfarande ansvarig men när ni ser att styrelsesidan har uppdaterats är det Kristina som har tagit över.


Information om katarakt har fått en egen sida

I menyn till vänster har nu publicerade atiklar och Facebookinlägg om katarakt samlats på en egen sida - Katarakt.
Tidningen Blue Print ligger nu istället under Artiklar.


Nyheter gällande hemsidan

From 2019-09-01 skall avelshanar som annonseras på hemsidan vara ögonlysta utan anmärkning. Kopia av ögonlysningsprotokollet skall sändas till Ryssfolket.
Födda kullar som annonseras på hemsidan skall ögonlysas före leverans. Köpare skall få kopia av giltigt ögonlysningsprotokoll.


Information från Sverak:

BLANKETTER som rör medlemmar/uppfödare är flyttade till minakatter.sverak.se
Vi har noterat att obehöriga använder sig av SVERAKs blanketter; ex vid överlåtelse, tingning eller parning. En blankett som har SVERAKs logotyp får ENDAST användas av våra medlemmar.
Om du vet om, eller får veta att någon använder sig av våra blanketter utan tillåtelse kan det vara bedrägeri (alltså en kriminell handling), vi är därför tacksam om vi får information om detta.
DU som medlem loggar alltså in på minaKatter.sverak.se och hämtar blanketterna där!